Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. 

RAMA logotypeRGB

Blogg

Välkommen till Rama Medicals värld.
Vår strävan är att göra livet lite lättare att leva för både människor och djur.

Varje människa är unik.
Varje människa är ett mirakel.
Men ingen är perfekt.
Ibland behöver kroppen hjälp för att fungera och för att läka.

Rama Medicals vision är att alltid kunna erbjuda framtidens vårdprodukter idag.

Och vi vill vara lyssnande, varmhjärtade och drivande experter som bjuder på kunskap, råd och tips genom våra bloggar och guider. Hoppas du kan hitta något som kan hjälpa dig.

Knyta skon

Älskar du dina fötter?

Hur ofta tänker du på dem? Dina fötter. Tar du dem för givna eller älskar du dem, vårdar dem och pysslar om dem? Det borde vi alla göra lite mer. Det är de värda. Oj, vad de används flitigt men får de några applåder? Inte ofta. Det borde de få.

Glad labrador

Finns det något gladare än en glad labrador?

Vi på Rama Medical älskar djur. I stort sett alla som jobbar och har jobbat här genom åren har haft minst en hund och ofta även katt. Och dessutom har vi häst. Vi kallar ibland oss själva för Farmen. Det kan tyckas obegripligt för somliga men för den som alltid levt med djur och husdjur vet hur berikande det är för livet och hälsan. Och speciellt om man har labradorer. Vilket vi har. Två stycken dessutom.

Glada tassar på hunden

Gulla inta bara med hunden, gulla med tassarna också

Hundens tassar är viktigare än du tror, utan glada tassar ingen glad hund! Därför är det viktigt att hålla koll på om din hund får problem med tassarna. Problemen kommer ofta smygande så det är viktigt att vara förebyggande vaksam och vårdande. 

Arne Sipponen

Så blev grankåda en medicinsk succé

Visste du att människan sedan urminnes tider varit medveten om grankådans läkande effekter? Det bevisades om och om igen för den unge allmänläkaren Arno Sipponen när han mötte lokalbefolkningen som allmänläkare i finska Lappland år 2002. Och då föddes en idé som nu är en medicinsk succé.