Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. 

RAMA logotypeRGB

Glad labrador

Finns det något gladare än en glad labrador?

Vi på Rama Medical älskar djur. I stort sett alla som jobbar och har jobbat här genom åren har haft minst en hund och ofta även katt. Och dessutom har vi häst. Vi kallar ibland oss själva för Farmen. Det kan tyckas obegripligt för somliga men för den som alltid levt med djur och husdjur vet hur berikande det är för livet och hälsan. Och speciellt om man har labradorer. Vilket vi har. Två stycken dessutom.

Den ena heter Waldemar, men kallas så klart för Walle, och hans lillebror heter Wiggo. Walle börjar bli lite till åren kommen. Han sover ganska mycket men plötsligt piggnar han till när något är riktigt kul och då blir han som ung på nytt. Med hur mycket energi som helst. Det hände igen härom veckan.

Efter en lång grå höst och blaskig vinter brakade snökanonen in. Vi vaknade tidigt på morgonen av några konstiga uppfordrande ljud. Det hade fallit flera decimeter snö under natten och det blev rena julstämningen så mars det var. Och vid ytterdörrren stod både Walle och Wiggo och gnällde, gnydde och hoppade av förväntan. De älskar snö och ville bara ut, ut, ut!

Vi öppnade ytterdörren och labradorerna spurtade ut i snön, rullade sig, sprätte runt, jagade varandra, brottades och gläfsgnydde på det där underbara sättet som bara glada labradorer kan. Trots den tidiga timmen stod hela familjen uppradade på första parkett och njöt av hundarnas glädje och skuttande. Det var rena cirkusen. Ett skådespel ingen ville missa.

Efter en timmes tumlande i det blå gryningsljuset kom de in. Genomblöta, genomlyckliga och genomslut. Och de protesterade inte ens när vi torkade dem med frottéhanddukarna. Något de hatar i vanliga fall. Inte ens när vi torkade dem i öronen för att motverka eksem spjärnade de emot. De var lyckliga, precis som resten av familjen. Finns det något gladare och underbarare än en glad labrador?

Vill du ha tips och råd på hur du kan motverka och behandla kli i öronen?
Här kan du ladda ned vår Djurguiden #1. Den är kostnadsfri.

Med vänliga hälsningar
/Vännerna på Rama Medical

Psst! Extra glad blir hunden såklart om den får en liten godbit efter behandlingen!

WEB 300 RepolarSerien

Repolar Pharmaceutical har en serie effektiva produkter speciellt för djurvård. AniVox Öronskölj både förebygger och motverkar öronkli hos dina husdjur. AniDes Sårspray behandlar effektivt sår, hudskador och irriterad hud. Abilar Kådsalva heter en sårsalva som gjort stor succé i ursprungslandet Finland. Den har vetenskapligt bevisad läkande trippeleffekt. Du kan beställa den från apoteket.se här …

Abilar Kådsalva heter en sårsalva som gjort stor succé i ursprungslandet Finland och som är effektiv vid skavsår, stora och små hudsår och brännskador. Den har vetenskapligt bevisad läkande trippeleffekt. Du kan beställa den från apoteket.se här …