Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. 

  • Start
  • Blogg
  • Svullet finger. Svullen ankel. Tur man är i branschen!

Svullet finger. Svullen ankel. Tur man är i branschen!

Finger svullnad LymphaTouchJag har ett svullet finger. En kille kom in på kontoret med svullen ankel.

Vad gör man när man är i "Vi-tar-hand-om-svullnad-branschen"?

Mitt finger är svullet. Litet ont i leden och litet klumpigt att böja fingret, tror jag har stött till det rejält.

Först aktiverar man vätskan (ödemet) i vävnaden med LymphaTouch apparaten. LymphaTouch skapar ett undertryck i vävnaden och aktiverar därmed lymfflödet, slaggprodukter transporteras bort, den lokala inflammationen och svullnaden minskar.

Sedan håller man svullnaden i schack med ett kompressionsplagg från Lymed Oy. I detta fall en liten fingertuta.

Finger svullnad kompression Lymed

Nu är det här ett litet finger men det går lika bra att behandla en stukad ankel och en blå fot! Redan efter en behandling ser man tydliga resultat och i många fall krävs inte fler behandlingar.

Här ser du en stukad ankel (idrottsskada) som "dök upp" på vårt kontor. Rejäl svullnad och blå ankel, fot och tår. Foten gick inte att stödja på. Vi trodde den här killen hade brutit något och ville skicka honom till akuten. Den här killen accepterade inte akuten som ett alternativ så vi använde LymphaTouch i stället. Efter behandling med LymphaTouch 20- 40 min var en stor del av svullnaden och den blå färgen (hematomet) borta och foten gick att stödja på. Inget brutet.

Läs mer här eller kontakta oss om du vill veta mer om behandling med LymphaTouch! LymphaTouch är ett komplement till manuell behandling, se webinar  med lymfterapeut Christina Ragnö.

Lymed, LymphaTouch, smärtbehandling, idrottsrehab

HANDLA ONLINE

Som privatperson kan du köpa våra standard kompressionsprodukter direkt i vår webbshop. Titta in på shop.ramamedical.se för mer information. Vårdgivare använder vårt ordersystem online.

MÖT RAMA MEDICAL

Vi är ofta ute på mässor och utställningar. Vi kommer ut och visar våra produkter och anpassar för specifika kunder vid behov. Behöver du hjälp med t.ex. mätningar för skräddarsydda kompressionsprodukter eller vill ha mer kunskap, råd och tips så Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Vi gör även digitala möten i olika former.

HJÄLP

Telefon: 08 – 731 55 50 vardagar 08.00 – 17.00

© Rama Medical 2023