Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. 

  • Start
  • Blogg
  • Restless legs blir lugna av kompression

Restless legs blir lugna av kompression

IMG 8685

Ingegerd, 82 år, har sedan länge lidit av restless legs, speciellt jobbigt på kvällen och på natten.

Efter ett ankelbrott började hon använda kompressionsknästrumpa från Lymed Oy på sitt skadade ben för att behandla en lättare svullnad vid ankeln. Ingegerd märkte då att det benet var mycket lugnare. Nu använder hon kompressionsstrumpor på båda benen och upplever att det ger bättre sömn tack vare att benen känns behagligare och mindre "restless".

Ingegerd vill inte ha mycket tryck på sina ben och använder därför knästrumpor i det tunnaste och mjukaste materialet från Lymed Oy. Hon har valt strumporna i knallblå färg. "Jag blir glad av den pigga färgen", säger hon.

 

Dessa standardstrumpor finns i produktgruppen Interim&Light. Lättare kompression kan ha god effekt på olika neurologiska problem, känns lugnande. Tröja, byxor, strumpa, handske och ärm i ett lätt tryck finns i standardmodeller och är ett enkelt sätt att prova om kompression kan vara något för just dig!

Strumporna på bilden är specialanpassade med dragkedja för att lättare ta på en stadigare strumpa. Kompressionsplagg från Lymed Oy kan specialanpassas på många olika sätt för att möta alla våra olika behov. Specialanpassningar beställs främst av vårdpersonal.

Lymed, kompression, restless legs

HANDLA ONLINE

Som privatperson kan du köpa våra standard kompressionsprodukter direkt i vår webbshop. Titta in på shop.ramamedical.se för mer information. Vårdgivare använder vårt ordersystem online.

MÖT RAMA MEDICAL

Vi är ofta ute på mässor och utställningar. Vi kommer ut och visar våra produkter och anpassar för specifika kunder vid behov. Behöver du hjälp med t.ex. mätningar för skräddarsydda kompressionsprodukter eller vill ha mer kunskap, råd och tips så Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Vi gör även digitala möten i olika former.

HJÄLP

Telefon: 08 – 731 55 50 vardagar 08.00 – 17.00

© Rama Medical 2023