Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. 

RAMA logotypeRGB

Indikationer

Vid behandling av ödem skapas trycket så att det ger ett gradvis avtagande tryck. Det kraftigaste trycket skapas i extremiteterna och avtar sedan gradvis mot mitten av kroppen. Den här typen av kompressionsplagg kallar vi medicinsk kompression. Kompressionsbehandling innebär behandling och förebyggande av ödem med kompressionsplagg. Behandling med medicinsk kompression kan användas i alla kompressionsklasser från A till fyra. Kompressionsbehandling är effektiv för personer med venös insufficiens, lymfödem, venösa sår eller vid svullnader orsakade av trauman eller efter kirurgi. Svullnad uppstår pga. vätska som samlas mellan cellerna. Orsaken kan vara nedsatt funktion i lymfsystemet i de ytliga venerna eller vid vävnadsskador. Kompressionsplagg har en positiv effekt på det naturliga lymfflödet i kroppen.

Kompression vid ärrbehandling används för att förhindra och hantera hypertrofiska ärr och keloider. Genom att bära kompressionskläder minskar ärr dess mognad påskyndas.

Kompression används i bred utsträckning och är den primära behandlingen av ärr efter brännskador. Kompressionsbehandlingen har bevisat positiv effekt av förtunnande av dermis.

Det skapade trycket minimerar ödem i vävnaden och minskar celldelningen. Ärret minskar och kollagenet omformas. Andra ärrbehandlingsprodukter kan användas tillsammans med kompressionsplagg för att öka effekten av behandlingen. Vid ärrbehandling används ett jämnt tryck i plaggen.

Lymed kan tillverka måttbeställda kompressionsplagg till alla kroppsdelar oberoende av storlek på skadan.

Vill du handla kompressionskläder online?

Köp här

Post Op. kompression används efter kirurgi för att förebygga och eliminera svullnad, blåmärken och för att lindra smärta. Kompressionsbehandlingen stödjer rehabiliteringen genom att hjälpa till att öka rörligheten. Kompressionsplagg används vid efterbehandling av plastikkirurgi för fixera vävnaden.

Handla våra produkter online

Köp här

Kompressionsplagg, så kallade 3D plagg används även vid neurologisk, fysiologisk behandling och arbetsterapi. Inom detta område rekommenderas vanligen ett lågt och jämt tryck. 3D plaggens funktion grundar sig på ökad propreception, kroppsuppfattning och så kallad deep pressure input.

Vid olika sensoriska integrationsstörningar kan känslan av ett konstant tryck hjälpa att hantera yttre tryck inputs och därmed minska känslan av irritation och obehag. Det här har en positiv inverkan på koncentrationsförmågan och det allmänna välbefinnandet.

Trycket stödjer musklerna från utsidan och ökar därmed uthålligheten. Metabolismen ökar och återhämtningen är snabbare. Det yttre trycket hindrar muskelkramper och risken för skador minskar. Dessa plagg kan användas vid olika former av sport sportgrenar, från elitidrottare till motionärer.